SW Trbovlje – Beast Bars

Citiram ustanovitelja Mirota Čančerja:

>> Kako se je vse skupaj začelo. Pred skoraj 3 desetletji me je doktor postavil pred dejstvo, zaradi ponavljajočih neznosnih bolečin v križu (zaradi nepravilne drže pri dvigovanju bremen, ko sem še delal v rudniku , zaradi fantovščine…) ali operacija ali  strogo ojačanje hrbtnih mišic, da se razbremenijo hrbtenična vretenca.

Kaj naj, izbral sem fitness in delal 8 let na polno. Čez nekaj let ugotovijo, da je moj mlajši sin Klemen Čančer hiperaktiven in da bi bilo dobro, da to hiperaktivnost zavremo s tabletami. Po posvetu z zdravniki najdemo alternativno rešitev – ŠPORT. In takoj spet nastane problem, ker tako mlade otroke ne sprejmejo v nobeno športno društvo, se odločimo za Break Dance.

Klemen vidno uživa in napreduje iz dneva v dan. Toda v šoli še vedno problemi z njegovo hiperaktivnostjo. Ko to temo načnemo v družbi starejših plesalcev, eden izmed njih v hecu reče: “mali zjutraj vstan 1 uro pred šolo nared nekaj sklec in nekaj trebušnjakov, pa boš pridobil na moči, pa še odvečno energijo porabil. ” Naslednji dan nisem mogel verjeti svojim očem. Klemen vstane 1 uro prej in se drži nasvetov starejšega plesalca.

Sam pa zaradi svoje hrbtenice in možnosti, da mi rudnik plača izobraževanje (tečaj) v smeri fitness vaditelj in fitness inštruktor nemudoma začnem z izobraževanjem. Vso pridobljeno znanje prenašam takrat še na osnovnošolca Klemna, ki vse to prav z užitkom posluša. Ker pa je še kar v fazi rasti in vse vaje z obremenitvijo ravno niso primerne zanj, se odloči, da bi to znanje preizkusil na Trim stezi Mladost pri vajah z lastno težo.

Ker mu to zelo uspeva in se njegovo telo lepo razvija, pritegne še par sošolcev in kolegov, da se mu pridružijo na treningu v naravi. Končno v Zagorju ob Savi postavijo Street Workout poligon.

Vsak dan Klemna in njegove prijatelje v avto in 7 km do poligona, da lahko treniramo. To seveda za sabo potegne kar nekaj stroškov zato se z Klemnom odločiva, da si postaviva en majhen poligon kar na domačem dvorišču.

Začnemo zbirati odpadno železje in začnemo postavljati poligon po svojih zamislih. Vsi fantje prav z veseljem pomagajo. Dokupila sva še TRX trakove, Kettlebelle, vadbeno vrv, gimnastične kroge pa še par športnih rekvizitov.

In to je to, sedaj so treningi redni in dobrodošli vsi, ki bi radi naredili nekaj zase. Svoje znanje rade volje delimo z vsemi brezplačno. <<

Poglejte njihovo stran na facebooku – KLIK – Ne pozabite na otvoritev novega parka v Trbovljah 16.9.2015 

Street Workout Trbovlje - Beast Bars

Objavljeno v novice, skupine

Pridruži se gibanju

BREZPLAČNO!

Street workout me je povlekel iz ulice ter slabe družbe. Posvetil sem se samo tem športu in me je …
Gregor PermeBar Dragons

Facebook

Obisk

Obiskovalci

Strani|Obiskovalci |Unikatni

  • Zadnjih 24 ur: 0
  • Zadnjih 7 dni: 0
  • Zadnjih 30 dni: 0
  • Trenutno online: 0
Myprotein_Logo_v1