Recepti

Delim nekaj receptov iz prihajajoče knjige. Nič kompliciranega, hitro in enostavno, okusno in zabavno. Simon Grižon

 1. Detox juha iz špinače

Na vrtu naberemo svežo špinačo. Zavremo vodo in dodamo svežo špinačo za 3 minute – ne pretiravamo s kuhanjem. Počakamo, da se zadeva malce ohladi. Dodamo žlico kisle smetane, olivno olje, lanena semena, sol, poper. Vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom.

Jed je primerna za poletne dni, ko je čas, da se naš organizem znebi odvečnih strupov, ki smo jih nabrali v sistemu skozi zimsko obdobje. Klorofil je izjemno priporočljiv za te namene. Lanena semena vsebujejo zdrave maščobe, ki med drugim skrbijo tudi za hormonsko ravnovesje ter splošno odpornost organizma.

 1. Osvežilni fitness shake

Na vrtu naberemo svež ribez, maline, kosmulje. Vsebino stresemo v mešalec, dodamo surov kakav, sezam, kokosovo moko, vodo. Vse skupaj dobro premešamo in tukaj je osvežilni fitness shake.

Shake vsebuje veliko vlaknin, ki so prisotne tako v gozdnih sadežih kot v kakavu ter kokosu. Obenem zaužijemo tudi dovolj zdravih maščob, železa ter vitamina C. Idealno za poletne dni.

 1. Juha iz graha

V vreli vodi na hitro pokuhamo grah, dodamo malce soli in popra, 1 dcl mleka, vse skupaj zmešamo in imamo odlično juho. Lahko dodamo tudi sveže mandlje za malce bolj zanimiv okus.

Grah je dober vir beljakovin, obenem nas dobro nasiti. Primerno kot obrok za po treningu.

 1. Hranljiv zajtrk

Kokos, ovseni kosmiči, navadni jogurt, domača marmelada, mandljevo maslo.

 1. Jajca z ovsenimi kosmiči ter rozinami

Zmešamo jajca, ovsene kosmiče ter rozine. Popečemo kot carski praženec, pri postrežbi lahko rahlo prelijemo z navadnim jogurtom ter dodamo malce medu ali domače marmelade. Izogibamo se soli.

 1. Bananin shake

Zrele banane damo v mešalec, dodamo ovsene kosmiče, med, po želji surov kakav, kokos ter vodo ali mleko. Zmešamo in tukaj je vrhunski shake.

 1. Bananine palačinke s kokosom

Zmešamo jajca z bananami v razmerju 2 : 1, dve jajci ter eno banano ter malce kokosa. V mešanico lahko dodamo cimet za boljši okus. Normalno spečemo ter namažemo z domačo marmelado. Lahko naredimo tudi okusen preliv iz surovega kakava ter medu.

Več receptov pa lahko najdete v prihajajoči knjigi – Simonove mojstrovine.

MYPROTEIN

Objavljeno v Nasveti prehrana, novice, Vprašanja in pomoč

Pridruži se gibanju

BREZPLAČNO!

Spoznavanje novih ljudi, skupno treniranje, druženje. Vse kar delaš, delaš zase. Uživas v nara…
Luka Horvat Street Workout Mengeš

Facebook

Obisk

Obiskovalci

Strani|Obiskovalci |Unikatni

 • Zadnjih 24 ur: 0
 • Zadnjih 7 dni: 0
 • Zadnjih 30 dni: 0
 • Trenutno online: 0
Myprotein_Logo_v1