Intervju – Bine Suljić

Spoštovani atleti in atletinje iz celotne Slovenije. Predstavljam vam novost na naši strani. Gre za intervjuje z uspešnimi atleti, tekmovalci v street workout vadbi. Namen intervjujev je predstaviti življenje posameznih atletov, kako so začeli z vadbo, kako napredujejo, kakšna je njihova prehrana, morebitni dodatki, pogled na razvoj ulične vadbe, predlogi, ideje, kakšen je njihov pogled na motivacijo. Danes je z nami Bine Suljić iz Nove Gorice. Pa začnimo s pogovorom!

1. Koliko ur na dan treniraš?

Treniram 1:30 do 2 uri na dan.

2. Koliko krat na teden treniraš?

Treniram vsak dan, ob nedeljah pa imam prosto. Med tednom si tudi kdaj vzamem prosto, če vem, da ne bo zmoglo moje telo.

3. Kako si izvedel za ta šport?

Že od majhnega so mi bili všeč bolj »adrenalinski« športi. Preden sem se začel ukvarjati s Street Workoutom sem vozil BMX. Potem pa me je prijatelj iz moje vasi, ki se je že ukvarjal z ulično vadbo povabil, če bi se mu pridružil na njegovem treningu. Odšel sem na trening in ugotovil, da je to tisto, kar želim početi v življenju. Street Workout me je popolnoma prevzel in začel sem resno trenirati.

4. Ali imaš posebno prehrano/dieto? Kakšno je tvoje mnenje glede dodatkov k prehrani?

Sam nimam nobene posebne diete. Jem kar si zaželim (tudi torte, nutello,…) skratka jem vse. Pazim pa seveda, da na treningu porabim vnesene kalorije. Glede dodatkov k prehrani nimam nič proti, sam pa jih ne uporabljam.

5. Ali si vzameš kdaj tudi cel teden prosto (brez treningov)?

Ja, vzamem si cel teden prosto vsake 3-4 mesece.

6. Zakaj si se odločil za takšno obliko vadbe?

Za takšno obliko vadbe sem se odločil zato, ker je popolnoma brezplačna. Treniram jo lahko na prostem in vse kar potrebujem je moje telo in um. Poleg tega mi je zelo všeč, ker takšna oblika vadbe združuje in povezuje ljudi. Zelo mi je všeč, ker sem popolnoma svoboden, lahko počnem karkoli si zamislim, ni nemogočih stvari, vse se da če se hoče. Poleg tega sem začel bolje spoznavati povezavo med telesom in umom. Skratka uživam v vsakem treningu, ko sem s prijatelji v parku.

7. Kdo so tvoji idoli/vzorniki?

Moji idoli so: LittlebeastM, Adam Raw, Ranjit Bhachu, Ivan Kajtaz, Dejan Stipić, Zef Zakaveli

Všeč mi je, ker vsi trenirajo samo basics (osnove vaje): zgibi, dipsi, skleci, počepi in potem nadgrajujeo počasi z bolj zahtevnimi vajami.

8. Kaj bi predlagal za začetnike, kako naj začnejo trenirati?

Predlagal bi, naj ne začnejo takoj hiteti z vajami. Vse pride s časom, samo potrpežljiv je treba biti. Za začetek naj delajo osnovne vaje: zgibi, dipsi, skleci in počepi. Vse je zgrajeno na osnovah. Ne moreš kar na začetku držati element front lever ali human flag, najprej moraš dobiti moč za element. Tudi sam sem na začetku začel z osnovnimi vajami, ki jih delam še sedaj, s tem, da dodam dodatno obtežitev, ko jih izvajam ali pa delam visoke ponovitve. Zapomniti si je treba, da so osnove najbolj pomembne, brez osnov ni napredka.

9. Kje dobivaš motivacijo za trening?

Motivacijo za trening dobivam na YouTubu. Začetnikom zelo priporočam YouTube, ker je tam veliko koristnih informacij in motivacije.

10. V katerem parku najraje treniraš , si bil na treningih tudi pri drugih skupinah?

Najraje treniram v svojem parku, ki smo ga z mojim očetom in prijatelji zgradili. Bil sem na treningih tudi pri drugih skupinah.

11. Kakšno je tvoje mnenje o sodelovanju med skupinami?

Mislim, da je sodelovanje med skupinami zelo koristno. Najprej zato, ker se družimo in tudi zato, ker med seboj izmenjujemo mnenja in koristne informacije. Poleg tega sklepamo nova prijateljstva in širimo našo filozofijo naprej. Najpomembnejše pa je to, da smo skupaj zunaj na svežem zraku in ne na računalnikih.

12. Kakšna je tvoja vizija glede ulične vadbe v Sloveniji?

Ulična vadba se je v Sloveniji v zadnjih letih zelo dobro razvila. Tukaj pa grejo zahvale seveda tebi Simon Grižon, ki se trudiš za širjenje tega športa v Sloveniji. Vsak dan je več novih navdušencev nad tem športom in to mi je najbolj všeč.

13. Imaš kakšne predloge za razvoj gibanja SWSLO v bodoče?

Upam da bo organiziranih čim več tekmovanj, treningov in delavnic na to temo. Ljudem je treba pokazati ulično vadbo in zdrav način življenja. Skupaj bomo močnejši in bolj povezani. Ta šport je razmeroma mlad ampak upam, da se bo v bodoče šport še bolj razširil in zaživel.

14. Kakšne so tvoje sanje, želje ali kar najbolje rečeno vizija lastnega uspeha v tem športu in nasploh v življenju?

Cilje imam zelo visoko zastavljene. Moje sanje so, da bi nekoč spoznal največje ikone tega športa in treniral z njimi. V prihodnosti bi rad  potoval po svetu in širil filozofijo ulične vadbe.

Poleg tega bi se rad udeležil svetovnih tekmovanj. Upam, da se bolj razvijejo tekmovanja, ki bodo temeljila na ponovitvah in ne zgolj freestyl-u. Upam, da bom dobil tudi kakšno sponzorstvo. Skratka upam, da bom zdrav in treniral kolikor se bo le dalo.

15. Še en povzetek, kratek nasvet za vse mlade, ki prihajajo v ta šport, gibanje, tvoje videnje in ključne točke, ki se ti zdijo pomembne?

Vsi, ki prihajate v ta šport dajte vztrajati, ne hiteti kajti vse pride s časom. Tudi najboljši so nekoč bili začetniki. Veliko informacij lahko dobite na internetu. Najtežje je začeti, potem, ko enkrat začneš pa ne moreš odnehati.

Street Workout ni šport temveč način življenja.

Vse, ki vas zanima moje delo me lahko najdete na socialnih omrežjih. Lep pozdrav, Bine Suljić

Facebook: BINE SULJIĆ

Instagram: BINE SULJIĆ

YouTube: SUBSCRIBE

 

V upanju, da ste dobili dobre informacije, dodatno motivacijo in vizijo za uspeh, vas iz srca pozdravljam, Simon Grižon

Bine Suljić - Street Workout Slovenija

Objavljeno v Nasveti prehrana, Nasveti vadba, novice, Vprašanja in pomoč

Pridruži se gibanju

BREZPLAČNO!

Street workout je odlična vrsta športa. Veliko smo zunaj na prostem na svežem zraku. V enem letu…
Jaka PoravneStreet Workout Šmarca

Facebook

Obisk

Obiskovalci

Strani|Obiskovalci |Unikatni

  • Zadnjih 24 ur: 0
  • Zadnjih 7 dni: 0
  • Zadnjih 30 dni: 0
  • Trenutno online: 0
Myprotein_Logo_v1